2001 yılında Alman ve Türk oraklığıyla kurulan şirket, 2003 yılında Ar-Ge çalışmasını tamamlayarak üretime başladı. Ear Teknik her yaş grubu için işitme sistemlerini geliştiren ve bu alanda uzmanlaşan bir şirkettir. Earnet, anaton, helix ve audibel markalarıyla ürünlerini pazarlamaktadır.Şirket bünyesinde 150 den fazla kişi çalışmaktadır. Gruba bağlı diğer şirketlerinde ise yaklaşık 350 kişi istihdam edilmektedir.Almanya ve Türkiye’de Ear Teknik satış ofisleri tarafından satış hizmetleri verilmektedir, 20 ülkede ise bayiler aracılığıyla hizmet verilmekte ve ürünler pazarlanmaktadır. Bayi
İşitme kaybı olanların kullandığı ses cihazları, teknoloji sayesinde hızla gelişiyor. Bu alanda Türkiye’ nin tek üreticisi olan Siser, işitme cihazına çınlamayı önleyen yeni bir özellik daha ekledi. Yeni ürün bir taraftan işitme kaybı olanların sesleri daha kolay duymasını sağlarken, bir taraftan da kulaktaki çınlama sorununu ortadan kaldırıyor.
Earteknik Nano adı verilen yeni cihaz, iç içe iki ayrı çipten oluşuyor. Biri 8 kanallı işitme çipi, diğeri ise çınlama jeneratörü. Her iki çip de ayarlanabilir özelliğe sahip. Siser Teknik Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Ağaç, dünya nüfusunun yüzde 15’ inin çınlama problemi yaşadığını, Türkiye’ de de 10 milyon kişinin bu dertten muzdarip olduğunu söyledi. Yeni cihazı, hastalardan gelen teklif ve şikayetler doğrultusunda geliştirdiklerini ifade eden Ağaç, işitme için ayrı, çınlama için ayrı cihaz kullanmaya gerek kalmadığını kaydetti. Almanya’ nın 40 yıllık şirketi Eartechnic’ i satın alarak Earteknik Türk adı veren Siser Grubu, Türkiye ve Ortadoğu’ da işitme cihazları üreten tek şirket. Şirketin kendine ait 13 işitme merkezi bulunuyor. Şirket bu yıl sayıyı 30’ a çıkaracak. Ülke genelinde de 150 bayisi var. İlk yurtdışı bayiliği ise Azerbaycan’ ın başkenti Bakü’ de açılacak. Dünyada işitme kaybı yaşayanların nüfusa oranı yüzde 3. Türkiye’ de ise bu rakam yüzde 5’ lere çıkıyor. Buna göre Türkiye’ de yılda 400 bin işitme cihazına ihtiyaç duyuluyor. Ancak yılda 120 bin cihaz satılıyor. Bunun da yarısını ucuz ithal cihazlar oluşturuyor. Dünyada yüzde 3 oranında, Türkiye’ de ise yüzde 5 oranında insan işitme sorunu yaşıyor. Türkiye’ de rakamın yüksek olmasının nedeni de kırsal kesimin çok yüksek olması. Sosyal Güvenlik Kurumu daha önce bir işitme cihazı için 800 TL ödüyordu. Bu rakam daha sonra 350 TL’ ye indirildi. Cihaz üreticileri, maliyetler sebebiyle bu rakama tepki gösteriyor.